Blackout for Hungary

On the 21st of December the party holding the majority of the Hungarian parliament voted in favor of a new media law that is a collection of some of the most oppressive and undemocratic laws from all over Europe and with some worrying changes.

To show our concern for fundamental rights and free speech we black out its online presence on the 5th January 2011 for 24 hours.

continue to the site »

2008. szeptember 7., vasárnap

Augusztusi (varatlan) utazasok

Sziasztok!

Nagyon reg iratm, bocsanat erte, az ok a az volt hogy nem volt idom. Ugyanis hetkoznap a munka+sport kotott le, hetvegente meg az utazas.

Kezdem a munkaval: a vegehez erkezik a gyakornoki idonk, Tivadar is visszament New York allamba, a tobbi gyakornok is visszament tanulni, nekem is mar csak 3 hetem van hatra (26an penteken indulok :) ). Eppen ezert be kellett fejezni, le kellett tisztazni a projekteket, es persze bemutatni. Kulon csemege, hogy az altalunk (a projekt-team altal) fejlesztett prototipus olyan nagy sikert aratott, hogy azon kivul hogy a csapat elnyerte az SAP-on beluli MPV (legertekesebb jatekos) dijat, a tovabbi teszteles miatt kiadjuk az elso ugyfelnek, aki valoszinuleg az Intel lesz..

Kozben kosarazom amennyit csak tudok, sajna szinvonalas meccseket itt nem nagyon van lehetoseg jatszani, de keddenkent a 3-3 elleni liga, csutortokonkent a ceges kosar arra jo, hogy megizzadjunk. Tivadarral es a nemet centerrel alakitott (streetball) csapatunk 2. helyen vegzett a bajnoksagban, egyetlen meccsel lemaradva a tavaly is gyoztas alakulattol. Sztem ez igen tisztes helytallas volt egy 7 csapatbol allo, 8 hetig tarto ligaban (mindenkivel 4szer jatszottunk). Emellett, meg lejarok konditerembe, meg van hogy csak ugy egyedul elmegyek dobalni.

Nade a hetvegek!

Elso hetemen meglatogatott Tomi Baltimore-bol (agysebeszeri robotokat szerelnek es programoznak..) illetve pentektol Szabi Plano-bol (o is HAESF-es, az EDS-nel van). Hetkozben Tomi foleg San Franciscoban varostnezett, illetve egyik este gulyast foztunk. Veluk es Tivadarral elmentunk a Yosemite nemzeti parkba. Szerencsenkre hihetetlen szep indonk volt, igy azert mas elmeny a parkban lenni, mint 3 honapja volt. A turarol a kepeket itt talaljatok.

Kovetkezo heten meg Szabi itt aludt par estet, hogy bejarja San Franciscot O is. Es egy hirtelen otlettol vezerelve Tivadarral eldontottuk hogy meglatogatjuk Texasban a hetvegen, ahova elhivtuk Marikat is. Eleg suru volt a program, 3 nap alatt 4 varost jartunk be: Austin, San Antonio, Houston es Dallas. (Austinba reputunk, es Dallasbol vissza, mind2szer Denveri atszallassal) De nagyon szep es hires helyeken jartunk: Egyetemek, kilatok, NASA, Ewing haz :) Igyekszem a kepekhez kommentarokat irni, es akkor ott lesz a beszamolo. Sokat autoztunk, de ezt mar megszoktuk az USAban.

3. hetvegen meg Marcival es Tivadarral elmentunk a Lake Tahoe-hoz. Ez innen egy 4 oranyira levo, a nevadai allamhatarnal talalhaTO :) Marcival felmasztunk (10 oras tura, 1100m-es szintkulonbseg, 3300m a csucson) a koznyek legmagasabb hegyere, a Freel Peak-re ahonnan hihetetlen latvagy tarult elenk, remelem a kepek visszaadjak kicsit.

Mind3 utazasra igaz, hogy egymasnal, Motel6-ben vagy satorban aludtunk, persze mindig ahogy a leginkabb koltseghatekony volt :) Szeptemberben mar nem tervezem utazni, pakolok, intezem az ugyeimet. Meg egy bejegyzet tervezek a szeptemberrol, meg a bucsubulimrol :)

Iskolasoknak sikeres evkezdest, tobbieknek szep szeptembert kivanok, mar csak 3 het es megyek haza!

P. J