Blackout for Hungary

On the 21st of December the party holding the majority of the Hungarian parliament voted in favor of a new media law that is a collection of some of the most oppressive and undemocratic laws from all over Europe and with some worrying changes.

To show our concern for fundamental rights and free speech we black out its online presence on the 5th January 2011 for 24 hours.

continue to the site »

2008. szeptember 25., csütörtök

Szeptember

Sziasztok!
Szoval az utolso napjaimat toltom itt. A szeptemberre ez ra is nyomta a belyeget, utolso sorozesek, fozesek, ebedek, kosarazasok.

Ami extra volt, hogy voltam egy, minden evben megrendezett JP Morgan Chase Corporate Challenge-n, ami egy nemzetkozi futo-fesztival San Franciscoban rendezett forduloja. Mindenfele cegek vesznek rajta reszt (google, T-mobile,..), mi az SAP szineit kepviseltuk. Elore kellett regisztralni, es kaptunk SAP-os polokat :) a lenyeg annyi volt, hogy SAP-os poloban futottunk 5.6 km-t (3.5 merfold). Utana csapatfoto, sorozes, stb :) Ez volt az eddigi legnagyobb reszvetelu rendezveny: 5700 resztvevo 260 cegtol. Futottam egy jot az oceanparton, na.. :)

Ezen kivul egyik hetvegen megcsinaltam a jogositvany nagymotorra. Ez ugy lehetseges, hogy van arra lehetoseg, hogy egy 3 napos gyorstalpalo kurzust elvegezzunk egy hetvege alatt, ha mar megvan a KRESZ (amit itt mar augusztusban meg is csinaltam). 5 ora elmelet es 10 ora gyakorlati motorozas utan, 1-1 teszt, es mar lehet is igenyelni a jogsit. Nem mondom hogy ez tarsadalmilag kovetendo rendszer, de sokkal gyorsabb es olcsobb igy megszerezni, mint otthon. De nyugi, vigyazni fogok magamra. Van egy jo mondas ami megtetszett, a motorozas csak annyira veszelyes mint amennyire a motoros maga.

Ezen kivul pakolok, lezarok, kitorlok, kiuritek, leirok, osszegzek, takaritok, eladok, veszek, kidobok, elajendekozok, atiranyitok, stb... szoval indulok haza!

2 nap! :)

Otthon talalkozunk!

ui.: Megjott a munkavallalasi engedelyem, 1 hetet leszek csak otthon sajna.