Blackout for Hungary

On the 21st of December the party holding the majority of the Hungarian parliament voted in favor of a new media law that is a collection of some of the most oppressive and undemocratic laws from all over Europe and with some worrying changes.

To show our concern for fundamental rights and free speech we black out its online presence on the 5th January 2011 for 24 hours.

continue to the site »

2008. február 1., péntek

Mint kiderult..

.. jo sokan olvassatok a blogom. Ilyenkor mindig jol elszegyellem magam, miert nem szanok ra tobb idot, es csinlom meg igenyesebben, kepekkel, tobb formazassal es linkkel. Emellett elmaradasaim is vannak, plusz csomo gepelesi hibam is van.. hm ossze kene mar szednem magam..

Szoval januar masodik feleben egesz jol elvoltam, nem nagyon jott a mar-mar megszokott hullamvolgy. Mondjuk tettem rola, hogy jojjenek az elmenyek: ugye azt irtam hogy voltam Vegasban, a kovetkezo hetvegen pedig megszerveztuk Hillaval es Michaellel Andy bocsoztato es szulinapi partijat: a limopartit. elkepesztoen jol sikerult. Bereltunk egy 20 fos Chevrolet limuzint, ezt. Az egesz het a szervezessel telt (Persze ugy hogy Andy semmit se sejtsen). Pentek delutan a megbeszeltek szerint a fiuk oltonyben, a lanyok is elegansan Craignel, az ujzelandi srac lakasan gyulekeztunk. 9re megerkezett a jargany, hat nem hittunk a szemunknek. Beultunk kb 19en es elmentunk Andy lakasahoz. O ugy tudta hogy nala fogunk iszogatni kicsit, majd esetleg megbeszeljuk hova menjunk bulizni, ezert otthon vart rank. Hilla bement erte, aki szegeny mit sem sejtve egy szal poloban es farmerban kisetalt. Elkepeszto hangulattal fogadtuk es rancigaltuk be a lumizinba. Irany San Francisco.
Persze kozben iszogatas, hangos zene, 21dik szazadi dinom-danom:

Banzinkut, pisiles, vissza az autopalyara, tekerges San Franciscoban, ablakon kihajolva bulizas, volt minden. Megerkeztunk a Ruby sky nevu, egyik legnepszerubb klubhoz, persze a limo a bejarat elott az ut kozepen allt meg ahogy illik. Innentol nem tudok reszletes elmenyekrol beszamolni, csak villanasszeru emlekeim vannak (nyugi, nem voltam rosszul, nem olyan konnyu 100 kilot teljesen megmergezni, es nem is volt celom): vodka martini, tancitanci, szivarozas. Vkinek eszebe jutott hogy haza is kene jutni, szoval vissza a limoba, ahol meg iszogattunk (bar erre a reszre 20 emberbol alig emlexik csak nehany :)) Ezutan hazibuli, volt aki zongorazott, volt akik aludtak, en 6ra ertem haza.. nagyon jo buli volt.

Szombaton elautoztam Stocktonba, hogy miert? Emlexetek, irtam, hogy Disneylandben talalkoztunk egy magyar lannyal Borival. Na o mondta hogy szombaton Sacramentoban (California fovarosa, Schwarci itt dolgozik) jatszik (vizilabda). Megbeszeltuk, hogy a meccseire nem is megyek el, de a hazafele uton kiteteti magat en meg felveszem, es elhozom megmutatni a kornyeket. Mivel a ket meccse utan elegge faradt volt nem sok mindent csinaltunk szombat este. Beugrottunk Andy szulinapi vacsorajara (ami egyben reggeli volt a sok masnopas gyomornak :D a tortat meg a limuzinban megkapta). Vasarnap megmutattam neki a kornyeket, a Stanford egyetemet, a ceget ahol dolgozom, ahol megvert pingpongban, majd elmentunk San Joseba ahonnan a busza indult vissza Fresnoba. Szeretek it tkint vadidegen magyarokkal talalkozni, beszelgetni. Meghallgatjuk egymast, vhogy egybol baratok leszunk, es orulunk egymasnak. Remelem a legtobbjuk az itt szerzett tapasztalatokat hazavive, otthon fognak letelepedni, es az anyaorszagunkat gazdagitjak (kulturalis, gazdasagi, es minden egyeb szempontbol).

Ezen a heten nem csianaltam semmi kulonoset.