Blackout for Hungary

On the 21st of December the party holding the majority of the Hungarian parliament voted in favor of a new media law that is a collection of some of the most oppressive and undemocratic laws from all over Europe and with some worrying changes.

To show our concern for fundamental rights and free speech we black out its online presence on the 5th January 2011 for 24 hours.

continue to the site »

2008. március 3., hétfő

Szoval

tortennek a dologok. Sziasztok!

Michael utolso heteben voltunk kosarazni egy utolsot (egy kosarasgatyat kapott tolem bucsuajandekkent), csutortokon meg bementunk San Frinciscoba egy leszbikus eskovore. Hm, hat meleg helyzet volt az biztos. Penteken Ralfeknal (ahova koltozom) volt hazibuli feleseg, de nem az alkoholon es a zenen volt a hangsuly, ahenm a jatekon. Ugyanis jatszottunk mindenfelet, voltunk vagy 15en. Pl rendes meretu golfot jatszani vicces volt, de egyertelmuen a Tabu szeru jatek vitte a palmat, ahol angol szavakat kellett a tobbieknek idore elmagyarazni (es ugye a tomeg 70%a nemet, 2 svajci, 1 ukran, 1 magyar, 1 ujzelandi es 3 amcsibol allt :)) Szombaton San Franciscoban buliztunk, a Ruby Sky nevu clubban megint (mert en nem bulizni jarok hanem partyzni es nem diszkoba hanem clubba :D) vasarnap meg meg egy utolso ebed a sracokkal (Willi, Marco) es Michaellel utana kivittuk a repterre. Meg 2 het es Willi is hazamegy, Marco meg 1 honap mulva koveti, nehez lesz utana nelkuluk :(

Kovetkezo heten (multhet) melo es kosar+kondi. Penteken elmentunk San Joseba a Cirque Du Soleil-ba ami egy cirkusz. Hat tatva maradt a szam olyanokat lattam.. elkepeszto artista mutatvanyok, es hajlekony azsiai csajok.. Este Craig (az ujzelandi srac avagy kiwi, de neha Hobbit - (Uj-Zelandon forgattak a Gyuruk Ura-t -a szerk.)) bucsuhazibulijat tartottuk. O volt akivel eloszor talalkoztam (az emailemre valaszolva felhivott a motelben es elvitt moziba es sorozni) itt. Rendes srac o is a tarsasag egyik kozeppontja volt, es a remek humoraval mindig feldobta a hangulatot. Ah mindenki megy haza.. utalom. A buli jo volt, grilleztunk meg soroztunk es sokmindenkivel megismerkedtunk Craig baratai kozul. En vezettem, szoval en nem ittam. Szombaton voltunk moziban (vantage point, semmi extra, tipikus elnok vegveszelybenes amcsi mozi). Vasarnap elmentunk a Pierce Michell parkba labtengozni a nemetekkel, majd olyan jo ido volt hogy nem birtunk magunkkal es leugrottunk az oceanpartra (Santa Cruz) suttetni a hasunkat (sosem pirultam meg le marcius 2-an, most sikerult). Este Benjaminnal a klasszikus NBA+pizza+sor volt a program, imadom az 52 colos HDTV LCD tevejet (holgy olvasoknak: bazinagy es bazieles kep).

A heten koltozom az uj helyre. Meg melozom (most megint kodolok (programozom)). Andris (orszagos cimboram:)) irta hogy megkapta a vizumjat!! JEEE ez azt jelenti hogy mostmar semmi nem tartja vissza hogy feluljon marcius 19en a repulore es meglatogasson (2 hetre jon). Kiraly lesz alig varom.
Na majd irok meg, vagy ezt szerkesztem tovabb..
Szep hetet (es kuldom haza a joidot, de lehet hogy csak Sandorral es Benedekkel hozzuk a meleget).
Csoki

Na ezt folytatom, mert tul rovid :) Persze kerdes hogy ki az aki ujra megnezne azt a bejegyzest aminek mar az elejet egyszer elolvasta, es nem is tudja hogy irtam a vegere.. na ezert ide nem irok eletbevagoan fontos bejegyzest, nehogy vki lemaradjon vmirol: Szoval a het a koltozesrol szolt, nagyon tetszik az uj hely ahol lakom, es jofejek a lakotarsak is (mar korabbi bulibol ismertem oket). Egy tipikus amcsi 1 szintes hatalmas hazat kell elkepzelni, 5 szoba, 3 furdo, 1 konyha, 1 nappali, 1 eloter, hatalmas kert hatul, kis kert elol, garazs+vendeghaz+feszer, szoval nem hiaba kernek 3500 dollart havonta a berlesert.. de szepen elosztjuk :D Tegnap volt az uj bekoltozok koszontese sorozessel es pankracio nezessel (tudtatok hogy erre sem angolul sem nemetul nincs kulon szo? a birkozast hasznaljak erre is.. de akko vajon honnan ered a pankracio szo? Ennek tudataban jot nevetek magamon hogy a nem letezo "pancration" szoval probalkoztam :D)

Masik tema hogy ha kenyszerusegbol is de ugy alakult hogy julius 21en hazamegyek 1 hetre (nyugi nem tortent semmi rossz (kop-kop) csak kiderult hogy nem tudom atrakatni oktober vegere ezt a jegyemet, szoval muszaj megtartanom es vennem magamnak egy hazajegyet oktober 31-re (de akkor mar inkabb leutazom es egy returt veszek)). Eco hugom tervezi hogy meglatogat jun 20- juli 20ig es akkor egyutt (ha nem is ugyanazon a jaratokon) megyunk haza (sajnos nem tudom atiratni sem az o nevere a meglevo jegyemet).

Na jolvan megyek a citybe (San Francisco, csak itt igy utalnak ra) Benjaminnal, Willivel es Sebastiannal. Lopjuk a napot :)

Holnapra nagytakaritast tervezek (a furdoszoba mar felig kesz)

Csokolade (ja igen ami hianyzik a Pirosmogyoros es egy nagy szeret rantotthus (na jo akar tobb is))